Ingrediënten

Wij stellen hoge eisen aan de ingrediënten in onze producten. We werken samen met gekwalificeerde grondstofleveranciers die een hoogwaardige kwaliteit van de grondstoffen kunnen garanderen. De ingrediënten in de koek bepalen de smaak, de structuur en daarmee de kwaliteit van onze producten.
Meer weten over de belangrijkste ingrediënten in onze koek?

Roggebloem
Roggebloem wordt gemalen uit de rogge-aar en is wit van kleur. Het type roggebloem dat wij gebruiken is speciaal afgestemd op de ambachtelijke bereiding van koek. Onze roggebloem wordt door Nederlandse molens gemalen en komt van het land uit Nederland en Europa.

Stroop
Voor onze koek wordt glucosefructosestroop gebruikt. Een goede combinatie tussen glucose en fructose in de stroop bepaalt de kwaliteit van de koek. Glucosefructosestroop wordt gewonnen uit tarwe en mais. De stroop geeft de zoete smaak en zorgt voor een zachte afbeet van de koek. Onze stroop wordt in Nederland samengesteld en de grondstoffen komen uit Europa.

Kruiden en specerijen
Voor al onze koeken is door onze Nederlandse leverancier een speciale mix van kruiden en specerijen samengesteld. Kaneel, nootmuskaat en kruidnagel vormen de basis. De verschillende kruiden en specerijen komen uit de landen waar ze oorspronkelijk ook vandaan komen, onder andere uit Indonesie. De kruiden en specerijen bepalen de smaak van onze koek.

Kandij
Kandij bestaat uit klontjes van gekristalliseerde suiker. De kandij die gebruikt wordt voor het afstrooien, heeft een speciale behandeling gehad met tarwezetmeel en plantaardig vet zodat deze niet verkleurd en knapperig blijft gedurende de houdbaarheidstermijn van de koek.
De kandij wordt door een Nederlandse leverancier gemaakt.

Gember
Gember wordt gewonnen uit de wortelstok van de gemberplant en heeft een hele specifieke smaak. De gemberplant wordt voornamelijk in Azie gekweekt. Onze gember komt uit China. Het is verse gember die is ingemaakt in suikerwater (geconfijte gember). Verse gember heeft een zachtere smaak dan gedroogde gember. Wij gebruiken gember als vulling en decoratie voor de gemberkoek.

Tarwezemelen
De Nanning’s ontbijtkoek wordt licht afgestrooid met tarwezemelen. Tarwezemelen komen vrij wanneer de tarwekorrel tot meel wordt gemalen. Tarwezemelen zijn rijk aan vezels. Onze tarwezemelen komen van een Nederlandse molen.